Cum îmbrăcăm copiii primăvara?

Cum îmbrăcăm copiii primăvara?

Primăvara este un anotimp perfect pentru a explora natura, însă trebuie să fii pregătit pentru vremea capricioasă!

Tips & tricks pentru a fi gata pentru cele mai tari aventuri ale primăverii!

Să știi cum să îți îmbraci copilul pentru joaca în aer liber este esențial pentru un timp de calitate, fără ca cel mic să fie distras de la joacă de vremea nu tocmai ideală. Ploaia și vântul sunt fenomene firești și des întâlnite primăvara, însă nu degeaba spun nordicii că "nu există vreme rea, ci doar haine nepotrivite"! Un copil bine îmbrăcat nu va fi distras de la joacă de disconfortul fizic cauzat de "prea cald", "prea frig" sau "prea umed", ci va fi liber să descopere, să exploreze și să se bucure din plin de escapadele outdoor.

 

Așa cum poate că deja știți, secretul unui outfit corect este stratificarea (layeringul). Straturile iți oferă posibilitatea de a te adapta oricărui tip de vreme și oricărui nivel de activitate fizică. Îmbrăcămintea stratificată te ajută să rămâi cald, uscat și confortabil pe orice tip de vreme.

Stratul de bază ajută la reglarea temperaturii corpului prin respirabilitate și prin "respingerea" transpirației. O opțiune perfectă este lâna merinos, pe care eu o prefer direct pe piele datorită calităților ei excepționale. Lâna are proprietăți naturale de termoreglare și respirabilitate și nu reține umezeala, transportând apa la exteriorul țesăturii, de unde aceasta se evaporă rapid. Daca mai punem la socoteală și faptul că este natural antibacteriană, veți înțelege cu siguranță de ce noi alegem fară excepție lâna ca prim strat.

Stratul mijlociu are ca rol principal menținerea căldurii corporale. Fleece-ul (din lână sau material sintetic), puful, hainele tenhnice matlasate sau lâna sunt alegeri excelente. Mie îmi place să merg pe mana nordicilor și să folosesc hainele termorezistente. Acestea sunt special gândite să servească drept strat intermediar și au proprietăți excelente de menținere a căldurii corpului, fără a fi voluminoase sau incomode. În portofoliul Bebepufulete există mai multe branduri nordice care oferă haine termorezistente, precum Mikk-line sau Celavi.

Stratul exterior este menit să protejeze de ploaie și vânt, în timp ce oferă totuși o respirabilitate bună. Hainele de calitate, impermeabile și rezistente la vânt, trebuie să aibă câteva caracteristici esențiale: o impermeabilitate bună (de minim 5000 mm coloana H2O), să fie respirabile (recomand o respirabilitate de 5000 mvp) și să aibă cusăturile și fermoarele impermeabile. Belgienii de la Ducksday au niște haine de ploaie absolut fantastice, cu caracterisitici foarte bune, ușoare, respirabile și cu imprimeuri de vis. Le găsiți la Bebepufulete alături de brandurile nordice Celavi și Mikkline. Puteți opta pentru un overall (practic în special pentru copiii mici) sau pentru un set format din pantaloni/salopetă și jachetă.

 

În picioare, folosim mereu șosete din lână, astfel picioarele rămân calde și nu transpiră. Cizmele de cauciuc sunt și ele nelipsite, fiind ideale prin apă și noroi. Cei de la Mikk-line și Celavi fac niste cizme din cauciuc natural, extraordinare! Sunt ușoare, flexibile și oferă tot confortul de care cei mici au nevoie.

Daca vremea e caldă și soarele puternic, nu plecam de acasă fară pălăria și ochelarii de soare. Alte accesorii utile pentru noi sunt borseta sau un mic rucsac ușor cum sunt cele de la Affenzahn sau Trunki, în care cei mici păstrează toate comorile lor, adică bețe, pietre, conuri și frunze :D

Apropo de apă, vă recomand călduros să investiți într-un recipient termoizolant. Copiii aleargă, se cațără și fac fel de fel de nebunii, apoi, invevitabil, îi apucă setea. Noi folosim Thermos și Klean Kanteen. Apa rămâne la temperatura perfectă ore întregi, indiferent de câte grade sunt afară.

Important: Indiferent ce produse alegem, noi ne asigurăm că sunt în primul rând sănătoase pentru cei mici și nu conțin substanțe chimice periculoase, precum diverși compuși petrochimici sau ftalați. Apoi, alegem branduri care respectă atât planeta, cât și munca oamenilor, care aleg să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător și au un proces de producție etic și sustenabil. 

 

În speranța că v-a fost util, vă doresc o primăvara faină și plină de aventuri!

 

 

 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.