Consultantul în babywearing - ce face și de ce ai nevoie de unul

Consultantul în babywearing - ce face și de ce ai nevoie de unul

Poate ai auzit deja vorbindu-se de "consultantul în babywearing", dar ce face mai exact acesta și de ce ai nevoie de unul? Când e necesar să apelezi la consultanță și cum te poate ajuta concret consultantul? Toate aceste întrebări își vor găsi răspunsul în articolul de mai jos. 

Purtarea bebelușilor nu este o noutate în țara noastră. De zeci de ani vedem de exemplu femeile de etnie romă cum își duc bebelușii legați de corpul mamei cu ajutorul unor bucăți de material. Ei bine, aceste materiale nu sunt altceva decât predecesoarele wrapurilor sau slingurilor. Cu toate acestea, sistemele de purtare au evoluat enorm în ultimii ani și au apărut o mulțime de variante pe piață, iar popularitatea babywearingului a urmat o curbă ascendentă și este în continuă creștere. Azi putem vedea sisteme de purtare pretutindeni: pe stradă, în magazine, chiar și în filme și în lumea vedetelor a devenit ceva obișnuit să vedem copii purtați. 

Tocmai din acest motiv, alegerea unui sistem de purtare poate deveni copleșitoare. Există atât de multe modele pe piață cu care părinții nu sunt familiarizați și efectiv nu pot alege. De multe ori, tinerele familii aleg un sistem de purtare fără a cunoaște prea multe despre acesta sau îl aleg la recomandarea unei cunoștințe și, din păcate, nu sunt puține cazurile în care sistemul de purtare se dovedește nepotrivit, iar părinții ajung să renunțe la a-l mai folosi. Fiecare familie este unică, iar soluția de purtare aleasă este necesar să se plieze pe nevoile acesteia, nevoi diferite de ale prietenului sau vecinului. 

Apoi, apar atât de multe întrebări! Este sănătos acest sistem? Care este poziția corectă? Este în regulă să purtăm bebelușul cu spatele la purtător și fața la lume? Când putem purta copilul în spate? Ce e cu atâtea catarame și curele? O să mă descurc vreodată să leg sistemul acesta? Ce este acela un sling? Dar un wrap?  Câte ore pe zi pot purta copilul în sistem? Respiră bine așa îngrămădit acolo, nu e periculos? Iată câte întrebări pot să apară și aș putea continua așa la nesfârșit! :)

Aici intervine rolul consultantului. Un consultant babywearing este pregătit în cadrul unei instituții acreditate. După absolvirea cursurilor pregătitoare, acesta poate oferi consultanță în alegerea celor mai potrivite soluții de babywearing. Consultanții noștri, de exemplu, sunt pregătiți în cadrul academiei Die Trageschule®, care se ocupă de formarea de consultanți la nivel global încă din 1998. 

Ce face concret consultantul în babywearing?

În primul rând, consultantul îți va vorbi despre sistemele de purtare sănătoase, ergonomice, și îți va explica ce anume trebuie să ai în vedere atunci când îți dorești să îți porți bebelușul într-un mod sănătos atât pentru bebe, cât și pentru cel care îl poartă. Apoi, îți va expune regulile de siguranță, esențiale pentru ca totul să se desfășoare în deplină siguranță, într-un mod plăcut și confortabil,  fără accidente sau situații neprevăzute. 

Apoi, consultantul îți va adresa o serie de întrebări pentru a te/vă cunoaște mai bine și pentru a determina cât de exact posibil care sunt nevoile tale/ voastre. Doar așa putem alege împreună un sistem de purtare care să vă facă viața mai ușoară și mai frumoasă, și care să fie în armonie cu nevoile și stilul vostru de viață.

Odată îndeplinită această etapă, este momentul să faci cunoștință cu sistemul sau sistemele de purtare pe care consultantul le consideră cele mai potrivite pentru tine. :) Vei avea șansa de a proba, testa și de a te juca cu sistemul/ sistemele alese. Te vei familiariza cu modul de utilizare și vei primi tot suportul și ghidajul necesar astfel încât să fii stăpân/ă pe modul de utilizare și să pleci fără emoții. Consultantul nu doar te ajută să reglezi sistemul, ci îți explică modul în care se realizează reglajele și rolul fiecărui reglaj în parte, astfel încât să poți utiliza sistemul fără probleme și să îl poți regla cu ușurință pe măsură ce bebelușul crește și nevoile de purtare se modifică.

Desigur că relația ta cu consultantul nu se încheie în momentul în care ai ieșit pe ușă. Orice situație legată de babywearing ar apărea, acesta rămâne aproape de tine și te însoțește pe tot parcursul minunatei tale călătorii în lumea babywearingului. 

Să îți porți copilul e minunat! Îți oferă atât de multă libertate și autonomie și are beneficii extraordinare asupra dezvoltării bebelușului și asupra legăturii dintre voi. 

Odată ce vei învață să îți porți bebelușul într-un mod confortabil și sănătos, vei descoperi cât de mult se schimbă în bine viața ta! În plus, vei face parte dintr-o comunitate extraordinară! Părinții "purtăreți" știu câte zâmbete schimbă între ei pe stradă și cât suport au primit de la cei din comunitate. 

 

Programează și tu o consultație telefonic la 0755383233 sau scrie-ne un email: office@bebepufulete.ro 

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.