Babywearingul și beneficiile lui

Babywearingul și beneficiile lui

Babywearing-ul nu este o invenție modernă, dimpotrivă, purtarea bebelușului aproape de corpul părintelui sau îngrijitorului folosind diverse tipuri de țesături sau sisteme special concepute pentru acest scop, există de secole. În foarte multe părți ale lumii, din Africa până pe continentul Sud-American, se folosesc și azi diverse țesături pentru a ține bebelușul cât mai aproape de corpul mamei, în timp ce aceasta face diverse activități în gospodărie.

Este foarte important ca purtarea să se facă într-un sistem ergonomic, adică să respecte forma anatomică a corpului uman, să fie adecvat vârstei copilului şi să fie fixat corect. 

Care sunt beneficiile babywearing-ului atât pentru copil cât și pentru părinte?

Îmbunătățirea conexiunii dintre părinte și copil - bebelușul este apoape de corpul părintelui, se simte în siguranță și protejat. Babywearing-ul este un mod grozav de a crea o conexiune între părinte și copil. Pentru bebeluș, simplul fapt că este în brațele părintelui, ajută la întărirea legăturii dintre cei doi. 

Un somn mai liniștit - bebelușii purtați au adesea somn mai liniștit și pot adormi mai ușor datorită mișcării continue. 

Dezvoltare cognitivă și socială îmbunătățită - fiind aproape de părinte, copilul este expus la diverși stimuli, contribuind astfel la dezvoltarea cognitivă. Bebelușii purtați pot observa lumea înconjurătoare, în condiții de siguranță.

Mai multă libertate pentru părinți - babywearing-ul permite părinților să aibă mâinile libere pentru a efectua alte activități, cum ar fi gătitul, curățenia, o simplă plimbare sau pur și simplu vrei să savurezi o cafea, în timp ce bebelușul doarme liniștit la pieptul tău.

Ajutor în alăptare - în sistemul de purtare, alăptarea este mai discretă și mai ușoară, susținând hrănirea la cerere a bebelușului.

 

Purtarea bebelușilor în sisteme ergonomice, cum ar fi wrapurile sau marsupiile ergonomice (Soft Structured Carrier), este în general recomandată de mulți medici și experți în dezvoltarea copilului. 

Babywearing-ul permite purtarea bebelușului într-o poziție care este benefică pentru sănătatea și dezvoltarea lui fizică. Ajută la prevenirea sindromului capului plat și poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, fiind un real ajutor pentru colici și refluxuri. De asemenea, bebelușii purtați într-un marsupiu învață să-și folosească mușchii pentru a se echilibra. Sistemele de purtare ergonomice, folosite corect, ajută, încă de la naștere, la menținerea curburii naturale a coloanei vertebrale și sprijinirea capului și gâtului în mod corespunzător.

Acum că am aflat beneficiile babywearing-ului, să vedem care sunt diferitele sisteme ergonomice de purtare a bebelușilor.

Există diferite tipuri de produse de babywearing, precum slinguri, marsupii, rucsaci pentru purtat copiii sau pur și simplu utilizarea unor țesături speciale.

Wrapul: este o bucată lungă de țesătură care este legată în jurul părintelui și a bebelușului. Există variante elastice sau țesute, iar acestea pot fi folosite pentru a crea diverse poziții de purtare. În magazinul nostru găsiți o gamă largă de wrapuri elastice (Boba, Manduca, Isara), cu diferite printuri și culori. 

Marsupiul ergonomic (Soft Structured Carrier): are o structură moale, cu bretele reglabile și o centură reglabilă în talie. Acestea sunt relativ ușor de utilizat și sunt preferate de mulți părinți datorită confortului și versatilității lor. Modelele noastre preferate sunt Isara The One și Manduca XT, care permit purtarea în față înspre părinte, pe șold sau pe spate, oferind opțiuni variate pentru a se potrivi confortului părintelui și vârstei copilului.

Indiferent de modalitatea aleasă, este important să se respecte întotdeauna instrucțiunile producătorului și să se asigure că bebelușul este plasat într-o poziție ergonomică.

Consultanții noștri specializați în babywearing te vor îndruma înspre alegerea sistemului potrivit pentru tine și bebelușul tău și se vor asigura că utilizezi produsul în mod corespunzător. Te așteptăm în showroom Bebepufulete ca să testezi și să alegi sistemului potrivit pentru tine!

Înapoi la blog

Scrieți un comentariu

Rețineți: comentariile trebuie să fie aprobate înainte de publicare.